Luistaako suomalaisten suksi?

Share |

Tiistai 28.10.2014 - Riikka


Painostus tästä asiasta on ollut kova ja jatkuva, kiitos siitä minulle terveisensä kirjoittaneet. Ja tässä se nyt vihdoin teille tulee: UUSI BLOGI! Kiitos myös kaikista muista posteista, monet runot ja tsempit olen ilolla lukenut. Aion tästä eteenpäin olla aktiivisempi ja kirjoitella harvemmin useammin, "palkkasin" jopa ihmisen siitä muistuttamaan. 

Otsikko, joka kirjoitusintoni sai heräämään, oli muistaakseni vastaavanlainen, kuin omani tähän blogiin. Kyseinen raflaava ja klikkauksia kalastava otsikko oli jonku iltapäivälehden nettisivuilla ja aihe liittyi dramaattisesti kahden huoltajan siirtymiseen toisiin hommiin. Itse olen vakuuttunut, että suomalaisten suksi luistaa ja jäljellä oleviin työmyyriin voi luottaa ihan täysin. Olen sen niin monesti kokenut, kun leuka väpättäen ryömin kopille pyytämään apuja. Edellisellä Vuokatin leirillä mm. lähdin viimeisenä päivänä hiihtämään ja auton kojelaudassa paloi varoitusvalo. Ensimmäiset sanat huoltokopilla olivat, että auttakaa auto on rikki! Samantien miehet keskeyttivät voitelut ja tulivat katsomaan. No ei se nyt niiiin rikki ollut, jäähdyttimen neste oli vaan alalaidassa. Silti apu oli samantien saatavilla. Mun oma valmentaja vielä kävi lenkin aikana täyttämässä säiliön. Aika kiitollinen saan olla ympärillä olevista ihmisistä.

Ehkä mahdollisesti jotkut lähipiiristäni ovat viime vuosina huomanneet minussa pientä kolmenkympin kriisiä. Ehkä. No tämäkin tuska helpottui, missäpä muualla, kuin huoltokopilla. Lähdin iltapäivän perinteisen lenkille ja latu oli jäinen, jouduin ensimmäisen kierroksen jälkeen mennä pyytämään lisää pitoa. Kommentti kopilla oli, että voi "harmi" ois pitäny olla kakskakkonen. No itse siinä sitten pahoittelen, että kakskakkosta toivoitte, mutta kolmekakkonen tässä nyt vaan tuli. Tähänpä sain vastauksen, että älä huoli, on tässä vedetty välillä seitenkymppistäkin. Opetus, mikä jäi käteen on, että mulla ei ole kiire siis mihinkään, pitää nauttia hetkestä!

Tänään aamulla mun sukset löyty roskiksesta (valmiiksi voideltuna tosin), mutta ei se varmaan mikään vihje ollut. Kuulemma tilan puutetta