Syksy, talvi, kevät vai sittenkin kesä?

Share |

Lauantai 1.10.2011 klo 22:37 - Riikka


Viimeisen viikon aikana olen pikakelauksella viettänyt kaikki vuodenajat. Lähdin leirille Ramsauhun Suomesta syystunnelmissa, laukku pakattuna kuitenkin kaikkiin olosuhteisiin sopivaksi. Moottoritiellä ennen kuin olimme alkaneet edes kiivetä vuorille, tuli lumiraja vastaan, vaikka jäätikön piti olla suljettu lumenpuutteen vuoksi. Olin hieman hämmästynyt mutta vielä enemmän ihmeissäni olin, kun hotellin pihassa oli 10 cm lunta.

Ensimmäisenä aamuna puettiin talvivaatteet päälle ja lähdettiin juoksemaan, lämmintä pihalla oli 2 astetta. Talvisesta kelistä huolimatta jäätikkö oli edelleen suljettu railojen vuoksi, sillä sinne oli satanut vain 20 cm lunta. Toisena aamuna pääsimme laittamaan hiihtovaatteet päälle ja pystyimme menemään hiihtämään. Jäätiköllä saikin hiihtää ihan kevätkeleissä ja katsoa päivä päivältä lumen sulamista. Viimeisenä päivänä en edes yrittänyt lähteä hiihtämään, vaan tein treenin sulalla maalla. Lämpötila hotellilla nousi leirin aikana yli 20 asteeseen ja alhaalla oli mahdollista treenata lyhyissä trikoissa, eli vuodenajan olisi voinut kuvitella olevan jälleen kesä. Lämpimät kelit toivat tullessaan ampiaiset ja kärpäset, onneksi miun kämppis eliminoi niitä ahkerasti, eikä kovin monta kertaa tarvinnut ruveta kirkumaan.

Jotta ei ihan ”on ilmoja pidellyt” kirjoitukseksi tämä mene, niin tapahtui leirillä muutakin, kuin ilmojen vaihtelua. Ramsaussa nimittäin Riikka 164 cm leikki mallia. Oneway otti tulevista tuotteista kuvia ja lupauduin poseeraamaan tunnin ajan. Kivaa miulla oli ja toivottavasti jokunen ruutu onnistuikin, välillä yritettiin esimerkiksi mallia seisottaa tuolilla, jotta se näyttäisi pitemmältä. Lepopäivänä pääsin vihdoinkin laskemaan Ramsaun kelkkaradan. Siinä pitää itse huolehtia jarrutuksista mutkiin, mutta en tietenkään jarruttanut, huusin vaan sitä kovempaa mitä enemmän vauhtia kertyi.

Nyt vietän hetken kotona ennen seuraavaa leiriä. Kotiinpaluu olikin kiva, sillä täällä oli odottamassa Salomonin ensi kauden tuotepaketti, tulisi nyt vaan pian talvi! :)