Kiva kesä 2011

Share |

Perjantai 19.8.2011 - Riikka


Oma kesäni loppui viimeiseen viikonloppuun mökillä Liiansaaressa elokuun alussa. Viimeinen saunareissu uimisineen on aina hieman haikea, mutta nyt on akut ladattu kovimpia kuukausia varten psyykkisesti ja fyysisesti olen valmis loppurutistukseen ennen kisakautta. Kovasta kunnosta ja hyvin menneestä harjoituskaudesta henkselien paukuttelun jätän vasta kisakauden alulle, kuten kunnon urheilijan pitääkin tehdä... ;)  Syksyä en ole oikein koskaan ymmärtänyt, vaikka onhan siinä toki oma tunnelmansa kynttilän poltteluineen mutta voisin hyvin siirtyä kesästä suoraan talveen.  Meillä on seuraavat leirit Keski-Euroopassa, joten hyvissä olosuhteissa meidän pitäisi päästä treenaamaan lähikuukausina.

Palataan kuitenkin vielä taaksepäin ajassa. Kesällä pidettiin kaksi omaa leiriä, joita voisi blondileireiksikin kutsua urheilijoiden hiustenvärin ja muutaman kommelluksen vuoksi. Mitään vakavaa ei sattunut, surinat korvasta hoiti ensiapu ja oikealla suksella myös perinteisen potku saatiin kohdilleen, valmentajan suksella se olikin hieman vaikeaa. Majoitus ja huolto olivat aivan loistavia ja kreditit annan myös valmennustiimille, joka jaksoi kuvata, ottaa happoja ja analysoida päivästä toiseen. Ensimmäistä kertaa kävin myös jalkahoidossa ja sain maistaa Sultsinoita ja kummastakin sanon: wau, suosittelen!

Kotona en kovin monta päivää viettänyt, kesällä nautin mökillä olosta niin paljon, että voisin muuttaa sinne kesäksi treenaamaan. Tänä vuonna tavoitteenani oli bongata saimaannorppa, sillä lähellä meidän mökkiä sellainen kuulemma asustaa. Muutaman kerran kävimme melomassa saaren lähellä mutta lähimpänä oletettua norppabongausta oli uiva minkki, joka nyt ei ihan sama ollut, mutta sekunnin ajan sekin onnistui näyttämään norpalta! Kotona sain kuitenkin aikaiseksi pestä matot, kuten kesällä kuuluu. Tällä kertaa apuna oli Reiska (Rainbow:n vesi-imuri) ja olipa helppoa, nukkamatotkin puhdistuivat nopeasti ja siistiä tuli. Kodeista kävin haaveilemassa asuntomessuilla ja loma-asuntomessuilla. Samalla, kun keräsin ideoita, tuuletin ajatuksia urheilusta. Jokaisella urheilijalla pitää mielestäni olla omat tavat rentoutua. Kotona miulla toimii ”tuulettimena” hyvin esimerkiksi sisustus ja shoppailu.